top of page
Vekarateatterin värit maalauksessa tekoälyn tekemänä
Taide hyökkää logo, jossa hahmo maalaa logoa

Taiteen perusopetusoppilaitokset antavat etulyöntiaseman

Taide hyökkää Keravan Musiikkiopisto - Keravan kuvataidekoulu - Vekarateatteri ja Keravan Tanssiopisto

Vekarateatteri

Tervetuloa Vekarateatteriin, Keravan sydämeen, jossa taide ja kulttuuri heräävät eloon! Meillä on kunnia tarjota laadukasta taiteen perusopetusta, joka keskittyy teatteritaiteeseen. Erityisesti panostamme soveltavaan teatteriin ja esitystaiteeseen, ja opetuksen ytimessä on esitystoiminta, joka rikastuttaa paikallista kulttuuria. Vekarateatteri ei ole vain oppilaitos - se on yhteisö, jossa jokainen oppilas, opettaja ja yleisön jäsen tuntee olevansa osa jotakin erityistä. Liity mukaan ja anna taiteen herättää sinussa kipinä elinikäiseen harrastukseen ja uteliaisuuteen!

#TaideHyökkää

Taideharrastuksen alkuun pääset vaikkapa näissä kouluissa:

Keravan Musiikkiopisto

Keravan musiikkiopisto on oppilaitos, joka keskittyy taiteen perusopetukseen ja valmentaa oppilaitaan elinikäiseen soitto- ja lauluharrastukseen.

Keravan Kuvataidekoulu

Keravan kuvataidekoulu on 5-20 vuotiaiden taidekoulu, jossa opsikellaan monipuolisesti ja tavoitteellisesti kuvataidetta.

Keravan Tanssiopisto

Keravan tanssiopisto on taiteen perusopetusta ja syventävää opetusta antava oppilaitos. Voit harrastaa tanssia omaksi iloksesi ja opiskella eri lajeja tavoitteellisesti ammattitaitoisten opettajien ohjauksessa.

Katso kaikki videoreportaasit!

1. jakso Taide Hyökkää!

Taide hyökkää Keravalle - kansalaiset tanssivat holtittomasti kaduilla!

Kerava, joka tunnetaan normaalisti rauhallisena ja maltillisena kaupunkina, koki eilen jotain täysin odottamatonta: taide hyökkäsi! Kadut täyttyivät ihmisistä, jotka heittäytyivät intohimoiseen ja hillittömään tanssiin keskellä kirkasta päivää. Kukaan ei ollut turvassa taiteen lumoavalta voimalta!

Paikallinen reportteri kuvaili tilannetta: "En ole ikinä nähnyt mitään vastaavaa. Vanhat, nuoret, kaikki tanssivat! Yksi mies jopa yritti tanssia kanssani kesken haastattelun!"

Haastateltava lisäsi huvittuneena: "Olen asunut Keravalla koko ikäni, mutta en ole koskaan nähnyt kaupunkilaisia näin iloisina ja energisinä. En tiennyt, että taide voisi saada aikaan tällaisen reaktion!"

Huhujen mukaan taidetta on ripoteltu ympäri kaupunkia ja se on aiheuttanut tämän spontaanin tanssiliikkeen. Viranomaiset neuvovat kaikkia pysymään rauhallisina ja antamaan tanssin viedä, jos he tuntevat yhtäkkiä tarvetta liikkua rytmin mukana.

"Olemme kaikki täällä ihmeissämme", reportteri jatkoi, "mutta ehkä tämä on juuri sitä, mitä Kerava on kaivannut. Elämää, iloa ja ennen kaikkea – taidetta!"

Joten, jos olet Keravalla ja tunnet yhtäkkiä jalkojesi vipattavan, anna mennä! Taide on täällä ja se on tuonut mukanaan tanssin ilon. Ja kuka tietää, ehkä ensi viikolla kaikki laulavat oopperaa? Taide on arvaamatonta! 😂🎨🕺🏽💃🏻🎭

2. jakso Taide Hyökkää!!

Keravalla runous räjähtää - kadut kaikuvat korkeakultuurista sateesta huolimatta!

Keravan rauhallinen arkipäivä sai yllättävän käänteen, kun taide teki yllätyshyökkäyksen! Äkkiä kaupunkilaiset kaivoivat taskuistaan runokirjoja ja alkoivat lukea niitä ääneen – keskellä katua, puistossa, ja jopa sateenvarjojen alla rankkasateessa. Ei mikään saanut heitä lopettamaan!

Paikallinen reportteri yritti tehdä raporttiaan mutta jäi sanattomaksi. "Keravalla on nähty monenlaista, mutta tämä... Tämä on jotain ennennäkemätöntä! Rouva Virtanen luki runoaan niin kovaa, että sateen ropina peittyi sen alle."

Eräs haastateltava, herra Jorma Järvinen, totesi hämmentyneenä: "Luulin ensin, että kaikki ovat menettäneet järkensä! Mutta sitten kuulin runon, joka kosketti sydäntäni. Ennen kuin huomasinkaan, olin itsekin mukana resitoimassa Eino Leinoa keskellä toria."

Kun kysyimme eräältä sateessa runoilevalta rouvalta, miksi hän ei hakenut suojaa sateelta, hän vastasi: "Runous on kuin sade. Se virkistää ja elävöittää. Miksi piiloutua sateenvarjon alle, kun voi antaa sanojen ja pisaroiden virrata yhdessä?"

Taidetta on ilmestynyt ympäri Keravaa ja se on saanut aikaan tämän spontaanin runouden innostuksen. Viranomaiset kehottavat kaikkia pysymään rauhallisina ja antamaan runojen puhua puolestaan.

"Olemme täällä ihmeissämme", Lahtinen totesi, "mutta ehkäpä tämä on juuri sitä, mitä Kerava on kaivannut. Tunteita, intohimoa ja ennen kaikkea – runoutta!"

Joten, jos olet Keravalla ja tunnet yhtäkkiä sydämessäsi runon kutsun, anna mennä! Taide on täällä ja se on tuonut mukanaan sanojen voiman. Kuka tietää, ehkä ensi viikolla kaikki maalaavat impressionistisia maisemia? Taiteen maailma on arvaamaton! 😂📖🌧️🎨🎭

3. jakso Taide Hyökkää!!!

Keravalaisia kirjastossa kuin kalat kuivalla maalla - taide on valloittanut kaiken!

Kun taide teki yllätysiskunsa Keravan kirjastoon, kukaan ei ollut valmistautunut siihen, mitä seuraavaksi tapahtuisi. Yhtäkkiä hiljainen ja rauhallinen lukusali täyttyi innokkaista taiteen ystävistä, jotka halusivat toteuttaa itseään.

Kirjahyllyjen väleissä nähtiin spontaaneja performansseja, lukunurkkauksissa pidettiin puheita suurista mestareista ja lastenosastolla aikuiset eläytyivät satuihin niin, että alkoi pelottaa. Yksi mies jopa yritti maalata muotokuvaa tietokoneen näytöstä, kun ei löytänyt parempaa kankaaksi!

Reportteri Ville Virtanen oli paikalla todistamassa tätä kaaosta ja totesi: "Olen nähnyt monenlaista, mutta tämä... Tämä menee top kolmoseen! En olisi ikinä uskonut, että näkisin päivän, kun kirjastossa tanssitaan flamenkoa tietosanakirjojen päällä!"

Haastateltava, nuori nainen nimeltä Liisa, lisäsi: "Aluksi olin hieman hämmentynyt, mutta sitten ajattelin, miksi ei? Taide on tarkoitettu nautittavaksi ja koettavaksi. Ja mikä parempi paikka sen kokemiseen kuin kirjasto, tiedon ja tarinoiden keskellä!"

Kun virkailijat yrittivät rauhoitella tilannetta, heidät kiedottiin silkkiin ja heistä tehtiin hetkessä eläviä veistoksia. "Olen aina halunnut olla osa suurempaa taideteosta", totesi yksi virkailija hymyillen.

"Olemme kaikki hieman ymmällämme tästä taidebuumista", Ville jatkoi, "mutta kenties tämä on juuri sitä, mitä Kerava on kaivannut. Enemmän elämää, enemmän taidetta ja ennen kaikkea – enemmän itsensä toteuttamista!"

Joten, jos satut olemaan Keravalla ja tunnet yhtäkkiä vastustamatonta tarvetta lausua runoa tai maalata, suuntaa kirjastoon. Siellä kaikki on mahdollista, ja taide on valloillaan! 😂🎨🎭📚🎤🖼️🕺🏽💃🏻

4. jakso Taide Hyökkää!!!!

Keravan kummallinen kulttuurikapina: taide vallankumouksena!

Keravalla koettiin tänään ennenkokemattomia hetkiä, kun taide teki yllätysiskun poliisiasemalle. Siinä missä poliisiaseman seinät yleensä kaikuvat rikosepäilyistä ja todistajankertomuksista, nyt ne täyttyivät runoudesta, maalauksista ja spontaaneista performansseista.

Erityisen humoristista oli nähdä, kuinka haastattelua antava konstaapeli alkoi piirrellä muistilehtiöönsä vahingossa abstrakteja kuvioita ja kukkasia samalla kun kertoi rutiininomaisesta liikennevalvonnasta. "En tiedä mitä minulle tapahtui! Yhtäkkiä vain tunsin syvää tarvetta ilmaista itseäni," konstaapeli naurahti.

Kaupungilla oli sama meno. Kadut täyttyivät ihmisistä, jotka lukevat runoja suureen ääneen, maalaavat tauluja keskelle jalkakäytävää ja esittävät spontaaneja teatteriesityksiä. Koko Kerava oli muuttunut yhdeksi suureksi taidegalleriaksi, ja ihmiset antoivat luovuutensa lentää ilman estoja.

Paikallinen reportteri yritti tehdä juttua aiheesta, mutta joutui itsekin taiteen pauloihin. Haastattelun sijaan hän alkoi improvisoimaan laulun yhdessä haastateltavansa kanssa. "En ole ikinä tehnyt mitään näin outoa työaikana," reportteri myönsi, mutta lisäsi, että se oli myös yksi hänen uransa hauskimmista hetkistä.

Mikä sai Keravan hullaantumaan taiteesta näin? Kukaan ei tiedä, mutta yksi on varmaa: Kerava ei ole enää koskaan sama. Tästä päivästä tullaan puhumaan vielä vuosikymmenien päästä, ja se tullaan muistamaan päivänä, jolloin taide valloitti Keravan – ja sen poliisiaseman! 🎨🎭🚓🤣

5. jakso Taide Hyökkää!!!!!

Keravan kulttuurikapina: kun puistot muuttuvat luovuuden lähteiksi

Keravalla, kun lehdet kääntyvät ruskan sävyihin, on iäkkäämmän väestön joukossa syttynyt odottamaton luova kipinä. Ei enää pelkkiä hiljaisia syyspäiviä - kaupungin puistot ovat muuttuneet eläväksi taidegalleriaksi, jossa kaikenikäiset asukkaat ovat kaivaneet esiin pensselinsä ja väripalettinsa.

Kävellessäsi läpi syksyisen Keravan puiston, näet miten se on muuttunut taidepläntiksi, missä jokainen kukka, syksyn lehti ja kävelytie toimii kankaana. Puistonpenkit ovat saaneet uuden elämän värikkäinä mestariteoksina, ja puistokäytävät ovat täynnä spontaanisti syntyneitä sivellinvetoja.

Uutisreportteri, joka oli saapunut paikalle tekemään juttua syksyn tuloon liittyvästä tunnelmasta, löysi itsensä keskeltä värikkäiden syyssävyjen vallankumousta. Iäkäs nainen, joka oli muuttanut puistonpenkin impressionistiseksi maalaukseksi, keskeytti hänet tarjoten pensselin ja paletin. "Miksi vain ihailla syksyä, kun voit tehdä siitä oman taideteoksesi?" hän hymyili, maalaten kultaisia ja purppuranpunaisia lehtiä reporterin käsivarren varjoihin.

"Nämä värit, ne ovat kuin elämän kirjo. Jokainen vuosi tuo uuden sävyn," selitti iäkäs nainen, hänen silmiensä kiilto heijastaen nuoruuden innostusta. Reportteri, mies keski-iässä, joka oli tottunut uutisiin talouden numeroista ja politiikan käänteistä, seisoi hetken sanattomana, pensseli kädessään. "Tämä on, öh, todella inspiroivaa," hän kompuroi sanoissaan, kamera unohtuen hetkellisesti hänen olalleen.

Haastateltava, joka oli aiemmin viettänyt päivänsä neuloen ja lukien, oli nyt ottanut tehtäväkseen muuttaa jokaisen puiston nurkan taiteelliseksi. "Syksy on uuden alun aikaa, eikö vain? Ja tässä minä olen, aloittamassa uuden luvun taiteen kanssa," hän naurahti, osoittaen ympärillään olevia maalauksia.

Tämä taideinnostus on levinnyt ympäri Keravaa: aamukävelyillä voi nähdä eläkeläisiä piirtämässä asfalttiin liiduilla tai nuoria perheitä luomassa lehtikasoista värikkäitä mosaiikkeja. "Minä ajattelin, että eläkkeelle jäätyäni opin vain leipomaan pullaa, mutta katso minua nyt!" haastateltava sanoi, kun reportteri naureskellen pyyhki maalia poskeltaan.

Keravan syksyinen taidebuumi on elävä muistutus siitä, että luovuudella ei ole ikärajoja. Se voi syttyä sydämissä milloin vain ja levitä innostuksen sanansaattajana, muuttaen arjen maisemat taianomaisiksi kohtaamispaikoiksi.

6. jakso Taide Hyökkää!!!!!!

Taide hyökkää: Keravan ja Korson kadut muuttuvat eläviksi konserttisaleiksi

Yllättäen Keravalla ja Korsoon on iskenyt taiteellinen vallankumous. Aivan kuin taiteen henki olisi herännyt, tavalliset kaduntallaajat ovat ryhtyneet spontaaneihin musiikillisiin esityksiin, muuttaen jokaisen kadunkulman ja puistopolun eläväksi taidegalleriaksi.

Keravan aamussa, kahvikuppien sijaan, asukkaat tarttuivat rumpuihin. Pihoilla ja puistoissa kaikui rytmejä, kun ihmiset löivät tahdissa kaikkea, mikä käsille sattui. Eräs asukas, sateenvarjostaan improvisoitu rumpukapula kädessään, hehkutti: "En ole koskaan nähnyt mitään tällaista!"

Samaan aikaan Korsoon levisi tämä musiikillinen villitys. Kadut täyttyivät harmonikoista, viuluista ja torvista. Tavallinen aamuruuhka muuttui symfoniseksi seikkailuksi. "Olin matkalla töihin, mutta päädyinkin soittamaan huuliharppua bussipysäkillä", kertoi yllättynyt ohikulkija, suupielissään huuliharpun jälki.

Paikallinen reportteri, joka yritti pysyä mukana tässä odottamattomassa taideilmiössä, haastatteli iäkästä naista, joka soitti triangelia kuin vanha mestari. "Olen aina halunnut kokeilla tätä", nainen nauroi, antaen triangelilleen mestarillisen lyönnin. Reportteri, joka normaalisti hallitsisi tilanteen, seisoi sanattomana – ilmeisesti miettien, olisiko hänenkin aika tarttua marakasseihin.

Asiantuntijat pähkäilevät, onko tämä uusi taiteellinen aalto vai vain ohimenevä hulluus. "Tämä on ainutkertaista", pohti eräs tutkija, taustalla kuoron laulu kaikuen ja lapset piirrellen katuliiduilla.

Tämä tapahtuma Keravalla ja Korsoon on osoitus siitä, että taide todellakin voi hyökätä ja muuttaa arjen yllättäviksi taidespektaakkeleiksi, jotka koskettavat ja innostavat ihmisiä iästä ja taustasta riippumatta. Vaikka tämä saattaa olla vain hetkellinen ilmiö, se jättää pysyvän vaikutelman kaupunkien sydämiin.

Vekarateatterin värit maalauksessa tekoälyn tekemänä
bottom of page