top of page

VEKARATEATTERI - HYYPPÄRÄN KULTTUURIKESKUS - HANKKEET

Vekarateatteri osallistuu kansainvälisiin hankkeisiin

Viron kulttuuriministeri ja Vekarateatteri Fimigrants

Kuvassa vasemmalta oikealle, Vekarateatterilainen Saana Ravanko ja Anna Kiiliäinen, Fimigrantin Laura Rajala, Viron kulttuuriministeri Piret Hartman ja Vekarateatterilainen Pirjo Virkkunen 11/2022.

Creative Nordic Generation 2030 - hanke

Creative Nordic Generation 2030 on hanke, jonka tavoitteena on selvittää nuorten kokemuksia ja asenteita kestävästä kehityksestä. Lopputuloksena on musiikkiteatteriesitys huhti-toukokuussa Keravalla.

Mukana on hanketta koordinoivan Fimigrant ry:n lisäksi Lerumin lukio sekä Göteborgs Alternativa Orkester Ruotsista, Porsgrunn Kulturskola Norjasta ja Vekarateatteri Suomen Keravalta. Hanke on kokoontunut koko työryhmän voimin tähän asti kahdesti, lokakuussa Porsgrunnissa ja marraskuussa Lerumissa ja seuraava yhteinen harjoituskerta ja työpajakokonaisuus pidetään Keravalla 8-12.2. 2023.

 

Projektissa on yhteensä mukana kuusi opettajaa ja vähän yli kaksikymmentä lukioikäistä nuorta. Esitys pohjaa pohjoismaiseen jumaltarustoon sekä nuorten omiin kokemuksiin aikamme haasteista ja ilmiöistä.

 

Hanke on saanut rahoitusta Pohjoismaiselta Kulttuuripisteeltä sekä eri kansallisilta tahoilta.

 

Vekarateatterin Marko on mukana hankkeessa nimikkeillä script editor ja stage director eli käsikirjoitustiimin vetäjä ja esityksen ohjaaja. Keravan Nuorisoteatterista hankkeeseen osallistuvat Anna, Nella ja Saana, joka on myös mukana käsikirjoitustiimissä.

Lisäksi Vekarateatteri on mukana "Pohjoismaiden ja Baltian maiden matka kestävään kehitykseen sukupuolten tasa-arvon lähestymistavan avulla" -projektissa. Lisätietoja projektista löytyy projektin virallisilta sivuilta.

Fimigrant logo
bottom of page