top of page

Uutena improilijana Vekarateatterissa

Moi kaikki teatteriharrastusta pohtivat lukijatTämä ja juuri täsmälleen tämä on elämäni ensimmäinen harrastus, jossa aidosti viihdyn. Olihan se aikakin jo löytää itselleen omanlainen juttu. Sellainen jossa saa olla oma itsensä, jossa ei tarvitse suorittaa ja josta saa parhaat naurut ikinä. Samalla oppii uutta tapaa ilmaista itseään, toisaalta yksin ja myös ryhmässä.

Tämä laji, jos mikä kehittää puhaltamaan yhteen hiileen. Mikään muu laji ei anna samoja viboja ja moniulotteisuutta kuin impro!


Ilmaisu kehittyy ja oppii uusia upeita ilmaisun kikkoja. Nämä kikathan ovat oikeasti tärkeitä tekniikoita, joita opettelemalla oppii sopivia raameja ja tärkeitä rajoja. Rajojen sisällä saa sitten melskata ja jos intoutuu liiaksi, maailman kannustavin ohjaajamme Marko kyllä pistää sitten niin sanotusti aisoihin.


Aloitin hieman aristellen tämän touhun Vekarateatterin improryhmässä alkuvuodesta 2023. Ystäväni Anne, hänkin ryhmässä uusi, houkutteli minut mukaansa. Meidät otettiin messiin improamaan kesken kauden. Miten huikeaa! Olin ennenkin ollut joissain teatteritouhuissa mukana ja saanut kipinän lajiin,

mutta elämä tuolloin vei toisiin asioihin. En olisi ikinä arvannut että improilu todella imaisee mukaansa. Uskon, että aika ja paikka osuivat oikeaan.


Laji on haastava, mutta porukka on niin luovan hullu ja kannustava, että minulle ja meille kaikille sallitaan mokailut. Vielä eivät ole heittäneet pellolle 😄

Olen ajoittain rönsyilevä ja hieman kärsimätönkin, enkä siksi aina pysy rajoissa, mutta uskon että tekniikoiden säännöllinen toistaminen ja hiominen auttavat tulevissa koitoksissa. Meitä on muitakin uusia muutama ja sitten nuo vanhat superkonkarit, jotka ovat jo vuosia treenailleet. Ovat kaikki timantteja!


Jokaikisessä kylässä kautta maamme pitäisi olla juurikin improteatteri, koska se tuo elämään monella tapaa uutta perspektiiviä. Olen luonteeltani vaeltaja, mutta nyt on vahvasti tunne, että tämän lajin äärelle haluaisin pysähtyä.


Kiitollisena huhuillen,


Tanja


Tanja Laitinen Vekarateatteri Mahalaskun jäsen
Tanja Laitinen Vekarateatteri Mahalaskun jäsen

49 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page