top of page

Tervehdys vetreältä kolmekymmenvuotiaalta!

Päivitetty: 28. jouluk. 2022

Vekarateatteri viettää tosiaan kolmekymmentävuotisjuhlia ja kesäteatteriakin tehdään jo kahdettakymmenettäviidettä kertaa! Kesäteatterikaan ei kuitenkaan elä ilman katsojia. Liput ovat kaikkien saatavilla osoitteessa www.netticket.fi ja jos rehellisiä ollaan, niiden ostaminen on meille nyt ehkä tärkeämpää kuin koskaan. Sallinette, että avaan väitettäni:


Tarkoitukseni on ollut kirjoittaa blogin avaus jo aikapäiviä, kun uudet kotisivutkin ovat olleet olemassa jo lähes vuoden, mutta kuten monella muullakin kulttuuritoimijalla, eteemme on tullut yllättäviä, uusia haasteita. Vekarateatterin tapauksessa kriisit eivät ole mitenkään uusi asia, kuten historiaamme tuntevat tietävät, mutta ensimmäistä kertaa olemme kohdanneet kriisin, joka todella on maailmanlaajuinen ja koettelee tällaista määrää ihmisiä ja toimijoita. Aikomuksemme aloittaa juhlavuotemme komeilla kesäteatteriesityksillä heitettiin reippaasti romukoppaan jo melko varhaisessa vaiheessa: koimme, että emme voineet ottaa riskejä lasten ja nuorten hyvinvoinnilla tämän tuntemattoman edessä. Nyt tuo tuntematon ei enää ole aivan niin tuntematon. Koronavirus tunnetaan koko ajan paremmin ja ymmärrys viruksen käyttäytymisestä kasvaa päivä päivältä.


Niinpä rohkenen ilmoittaa, että kolmekymmenvuotisjuhlamme tulee huipentumaan kesäteatteriin! Aikuisille on luvassa kokonaan uudelleenkirjoitettu ja hellyydellä modernisoitu versio Teuvo Pakkalan kirjaan pohjautuvasta, Suomen kaikkien aikojen suosituimmasta kesäteatterinäytelmästä Tukkijoella. Lapsille rakennetaan aivan uusi kesäteatterinäyttämö Hyyppärän pihalle ja nähtäväksi tuodaan Eduard Uspenskin klassikkosatuun perustuva Alas Taikavirtaa sekä unohtumaton Teatteri Ilmi-Ö:n vauvateatteriesitys Kato! (Jälkimmäiseen emme tosin vielä voi myydä lippuja, koska työryhmä on hajaantuneena ympäri maailmaa, emmekä ole vielä ehtineet sopia uusia esitysaikoja. Ilmoittelemme kyllä, kun tilanne siltä osin selkiytyy.)


Nettikaupassa on jo otettu huomioon sekin mahdollisuus, että koronavirus on vaivoinamme vielä ensi kesänäkin. Myynnissä on tällä hetkellä vain puolet katsomopaikoista, jolloin mahdolliset turvavälit saadaan toteutettua helposti. Liput voi siis ostaa huoletta ennakkoon ja tietysti vilpittömästi toivon, että teette niin: olemme yleensä saaneet noin kolmanneksen toimintamme rahoituksesta kesäteatterista, jota tänä kesänä ei siis lainkaan toteutettu. Tämä tarkoittaa sitä, että näin loppuvuodesta rahakammari alkaa olla tyhjänpuoleinen. Ja me kuitenkin hirveän mielellämme jatkaisimme teatterin, suullisen ja kehollisen ilmaisun, itsetuntemuksen ja sosiaalisten taitojen opetusta vielä seuraavatkin kolmekymmentä vuotta.


Ja otetaan nyt tässä vaiheessa vielä kertauksena se nettikauppa: www.netticket.fi. Sieltä löytyy.


Syysterveisin


Marko Kokko

Toiminnanjohtaja

Vekarateatteri

41 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page