top of page

Mitä hyötyä teatteriharrastuksesta on?

Päivitetty: 3. toukok. 2023

Teatteri on ainoa harrastus, jossa harjoitellaan tarkoituksenmukaisesti sosiaalisissa tilanteissa toimimista. Vaikka oppilaillamme kieltämättä on hyvä pääsyprosentti jatkokoulutuksiin mm. Kallion lukioon ja ammattiopintoihin, päätarkoituksemme on aina ollut varustaa oppilaamme hyvällä taideyleissivistyksellä, lujalla itseluottamuksella ja vaikuttavalla sosiaalisella työkalupakilla kaikkiin elämän heille heittämiin haasteisiin ammatinvalinnasta riippumatta.


Vekarateatteri toivottaa avosylin luokseen niin näyttämölle syntyneet pikkutähdet kuin esiintymistä ja julkista puhumista kammoavat jännittäjät. Teatteri on ryhmätyötä, jossa luottamus, toisen hyväksyminen ja arvostus ovat avainsanoja. Koulumaailman vastapainoksi teatteri tarjoaa tekemistä, jossa onnistumisen määritteleminen numeerisesti on paitsi vaikeaa myös turhaa: jokainen tekee asioita omalla tavallaan, ja se on jo itsessään arvokasta.

Teatteriharrastus luo verkostoja ja ystävyyksiä koulujen ja kuntarajojen yli. Se yhdistää näennäisesti erilaisia ihmisiä tavalla, jota harva muu harrastus tekee. Yhteiset esitysprojektit, maailmankuvan ja ajattelun jakaminen taiteen avulla, sitoo harrastajat useassa tapauksessa ystävyyteen, joka jatkuu kauas teatterin seinien ulkopuolelle niin paikassa kuin ajassakin.


Vekarateatteri tarjoaa laajan oppimäärän mukaista teatteritaiteen perusopetusta kuusivuotiaista lähtien. Opetuksessa painotetaan teatterin soveltavia muotoja sekä esitystaidetta.


Vekarateatterin V6 ryhmä Keravan lastenteatteri
Vekarateatterin V6-ryhmän Keravaa tärisyttävät improskabat!

57 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page