top of page

Näyttämön takana: teatterin tekniset tehtävät

Annikan teatteriharrastus alkoi hänen ollessaan 7-vuotias ja siitä lähtien ovat teatterivuodet vieneet häntä mukanaan nuorisoteatterin huumasta aina teatteriohjaajaksi asti. Annika muistelee ensimmäisiä ammattilaisotteitaan teatteritekniikan osalta seuraavasti: “Kuvasin näytelmää, joka heijastettiin valkokankaalle. Kuljin ison videokameran kanssa kuvaten näytelmässä, joka eteni kartanon eri huoneissa. Yleisö pystyi seuraamaan esitystä huoneesta toiseen tai seuraamaan sitä salista. Tämä oli ensikosketus näyttelijän roolista teatterin taakse, uuteen upeaan maailmaan": muistelee Annika nyt jo taakse jääneitä kokemuksiaan teatterilla.


Kuvaamiskokemuksen jälkeen Annika on työskennellyt monipuolisesti teatterin parissa sekä lavalla, että sen takana todella laajalla kirjolla ja siksi näkymä myös teatterin taakse oleviin toimintoihin on syventynyt. "Näen teatterin suurena kokonaisuutena, jossa kaikilla palasilla on merkitys": Annika summaa kokemustaan teatterin kiehtovasta maailmasta.


Vuosien saatossa Annika on saanut ihan erikseen palautetta oppilaita, jotka ovat olleet kiinnostuneita juuri teatterin takana olevista saloista. Annikan mukaan Vekarateatterilla ei ole ollut hiljattain tarjota omaa ryhmää sekä lavastuksesta, puvustuksesta, että teatteritekniikasta kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Niinpä Annika halusi mahdollistaa monipuolisen ryhmän, missä näyttämön takana tapahtuvat jutut pääsisivät framille ihan omassa ryhmässä.


Jokaisen näytelmän takana on merkittävä määrä väkeä, jotka mahdollistavat näyttelijän työn. Vekarateatterin teatteritekniikan ryhmässä tutustutaan monipuolisesti teatterin tekemiseen lavan takana, vieressä ja alla.


Ryhmässä opitaan erilaisista teknisen henkilökunnan tehtävistä teatterissa, esimerkiksi puvustamisesta, lavastamisesta, valo- ja äänitekniikasta ja tarpeistosta. Vuoden edetessä oppilaat pääsevät mielenkiintojensa mukaan toteuttamaan projekteja muiden opetusryhmien tarpeisiin ja omia taidonnäytteitään pääsee ihailemaan keväällä oppilasryhmien esityksissä.


Ryhmää vetää teatteriteknikko, luovien alojen sosionomi Annika Ihatsu.

Hinta 207,50€ /lukukausi + mahdolliset materiaalikulut. Ilmoittaudu tästä.Vekarateatterin näyttämö
Vekarateatterin näyttämön takana

8 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page